Kedves Olvasóm!

Szeghy Karolina vagyok, 1978-ban születtem Budapesten, azóta Érden élek. Két kislányom van.

15 éves korom óta írok verseket, de amikor megszületett a nagyobb lányom, akkor vele együtt megszülettek az első mesék is. Gyermekkorom óta szeretem a meséket és az irodalmat, most is szívesen olvasok meséket és ifjúsági történeteket a gyerekeimnek.

Mély nyomot hagyott bennem, hogy gyerekkoromban többször is találkozhattam személyesen Csukás Istvánnal.

Úgy gondolom, hogy gyermekkorban nagyon fontos a személyes találkozás, ezért szívesen olvasok fel gyerekeknek a meséimből előadásokon vagy rendezvényeken.

Szabadidőmet a családommal töltöm. Szeretünk utazgatni, sétálni, kirándulni, sportolni és mindenféle kreatív tevékenységet. Szívesen varrok. Imádom az ünnepeket és az ezekkel kapcsolatos készülődést. Régi karácsonyi képeslapokat és gyermekkorom játékait gyűjtöm. Szívesen olvasok és szeretem Frank Sinatrát.

Nagyon fontosnak tartom a mesék és a könyvek megszerettetését gyermekkorban, mert így lesz később jó olvasó és irodalomszerető a gyermek.

Vélemények a meséimről

“Lucskos Csumpi, a gonosz erdei manó, valójában csak egy magának való, zsémbes figura, aki minden hibája ellenére is szerethető. Kalandjai során példát mutat jószívűségből, segítőkészségből, kreativitásból, sőt még türelemből is. Hiába a zord álca, hamar kiismerhető igazi jelleme és a legkisebbek számára sem lesz ijesztő szörnyeteg többé. Még furcsa étkezési szokásai ellenére sem…
A legjobbak azok a részek, amelyekben a negatív szereplők megkapják a magukét. Végre nem kerülik el a büntetést, csak mert sikerül sajnálatot ébreszteniük, vagy mutatnak egy kis bűnbánatot. Érthető, hogy tetteiknek következménye van és ezért vállalniuk kell a felelősséget. Nem lehet mindig mindent megúszni.
Úgy gondolom, a könnyen emészthető mondanivaló miatt ideális esti felolvasásra, a történetek rövidsége pedig éppen megfelelő az önálló olvasást még csak most gyakorló kisgyerekek számára is.”

“Ez aztán igazi mai mesekönyv: nem szerepelnek benne Zsuzsikák és Pistikék, ellenben Kevin, Noel, Leon és társaik igen:-). Félretettem az ebből fakadó ellenérzéseimet és megvettem 4.5 éves fiamnak, akire igencsak ráférne a pozitív gondolkodás. Közben rájöttem, hogy tök jó ez így, mert hiszen nincs olyan ovis csoport, ahol ne lenne legalább egy Noel, tehát a gyerekek igazán közel érezhetik magukhoz a szereplőket. A koncepció szerintem jó, alkalmas arra, hogy a rövidke történetek segítségével elbeszélgessünk a gyerekekkel az adott témáról. Még csak pár napja olvassuk, de fiam minden nap kiköveteli a napi 2-3 tanmesét, pedig nagyobb részük kisiskolásokról szól. Sőt, már észre is venni rajta a jótékony hatását!”

“Sok felnőtt nehezen tudja pozitívan szemlélni az életét körülvevő dolgokat és ez a látásmód a gyerekekre is átragadhat. A Nagy pozitívkönyvem rövid meséi hozzásegítik a kicsiket ahhoz, hogy meglássák a körülöttük lévő világban a szépet és a jót, tudják értékelni ezeket a dolgokat, az emberi kapcsolatokat és ez a pozitív életszemlélet még akkor is átsegítheti majd őket a nehézségeken, ha éppen nem a terveik szerint alakulnak majd a dolgok. E mesék talán hozzájárulnak ahhoz, hogy magabiztosabbak, kiegyensúlyozottabbak legyenek. Ráduly Csaba kedves illusztrációi beszédesen társulnak a mesékhez.”

“A mai gyerekek már olyan történetekkel, filmekkel körülvéve cseperednek fel, amikben szerepel egy szuperhős, aki megoldja a problémákat, megszünteti a nehézségeket, örömöt okoz sok másik arra érdemes embernek. Egy ilyen történettel való találkozás után a gyerekek óhatatlanul elképzelik magukat szuperhősként, amit a játékaikból jól láthatunk. Ebben a könyvben lévő meséket olvasva rádöbbenhetünk, hogy tényleg szuperhősképességekkel vannak gyerekeink megáldva.”

“Egy picinyke mesekönyv, de a tartalma varázslatos.
45 mese található ebben a kis könyvben, de mindegyik a kedvességről, vidámságról és valami picinyke tanulságról mesél.
Nagyon szerettem olvasni és próbáltam jól beosztani, de sajnos elfogytak a lapok.
Kicsiknek esti meseként, vagy nagyobbaknak olvasás gyakorlásra tökéletes.
Egy élmény volt az olvasása.”

“Az igazán ifjú korosztály figyelmét még nem lehet hosszú mesékkel lekötni, viszont azon már túl vannak, hogy képeskönyveket nézegessenek és arról beszélgessenek. A 3 perces mesék sorozat még pont olyan meséket tartalmaz, ami nem túl hosszú ennek a korosztálynak és képesek végig ülve, figyelve követni őket, sőt a történetek kedvessége miatt más időpontban újra kérik. A kalandos mesék rövid, mégis egyértelmű meséivel leköti a kicsik figyelmét és sok pozitív érzelmet, tulajdonságot tudnak beazonosítani a mesék segítségével.”

“Úgy érzem, nagyon jó választás volt ez a könyv. Sok szempontból körüljárja az egészség témakörét, 1-1 oldalas szépen illusztrált történetekben bemutatva. Szerintem jó motivációt adnak ezek a mesék a gyerekeknek, hogy elinduljanak egy egészségtudatosabb úton. Érdemes gyakran elővenni a kötetet, amikor aktuálissá válik adott téma a családban.”

“Bizony, óriási segítség a szülőnek, ha észrevétlenül megismerkedik a gyermeke az egészségtudatos életmóddal, így könnyebb megindokolni a kevesebb édességet, a mozgás fontosságát, segít megérteni, hogy mit jelent az, ha egy kis barátja gluténérzékeny…stb. mivel célunk, hogy egészségtudatos felnőttekké váljanak, ehhez ez a könyv kitűnő alapokat biztosít.”

Kövess engem a közösségi oldalakon is!